Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf leden. Daarnaast wordt het bestuur door enkele mensen ondersteund. Hieronder treft u hen allen aan, klik op de foto om meer te lezen.

Jeanine de Graaf

directeur

Jeanine is een van de oprichters van de stichting. Jarenlang was ze bestuurslid en verantwoordelijk voor de coördinatie van de dagelijkse werkzaamheden van de stichting. Ze verzorgt de contacten en acquisitie met de huizen, sponsoren en fondsen. 

Ze heeft veel expertise opgebouwd op het gebied van de zorg rondom mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Ook heeft ze haar talenten laten zien op het gebied van bedrijfsvoering. Daarom is  in 2018 de stap naar een nog meer professionele organisatie met Jeanine als directeur een logische en mooie stap en uitdaging voor haar. Daarnaast blijft zij haar werk als clown doen.

Richard Westra

penningmeester

Toen ik enige tijd geleden werd gepolst of de functie van penningmeester voor de VisiteClowns iets voor mij zou zijn, heb ik mij allereerst verdiept in de stichting. Wat en wie zijn de VisiteClowns nu eigenlijk en wat doen ze. Na het zien van het prachtige filmpje op de site werd mijn interesse om zitting te nemen in het bestuur alleen maar groter.

Naast mijn baan, heb ik mij de afgelopen jaren op vele andere manieren ingezet voor de maatschappij. Veel gerelateerd in de (volleybal)sport,  ik ben jarenlang trainer/coach geweest van diverse teams, maar ook daarbuiten. Zo ben ik de afgelopen 6 jaar Medezeggenschapsraadlid geweest van de school van onze kinderen. Ik heb daar de functie van penningmeester uitgeoefend en tevens ben ik het laatste jaar MR-voorzitter geweest. Aangezien mijn tweede termijn afgelopen zomer afliep, kwam de gestelde vraag of ik iets voor de Visite Clowns zou willen betekenen op het juiste moment. Een gepassioneerde club mensen die anderen, lees ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking, in het zonnetje willen zetten. Samen met deze bestuursleden wil ik mijn de komende jaren inzetten voor nog meer plezier en amusement voor deze kwetsbare groepen.

Mirjam de Jong

bestuursondersteuning

Hoewel geen officieel bestuurslid mag Mirjam de Jong in deze rij niet ontbreken. Zij verzorgt de secretariële ondersteuning van het bestuur, notuleert tijdens de vergaderingen en voert daaruit voortkomend werk uit. Mirjam is eerste contactpersoon voor de Stichting VisiteClowns, zij zorgt voor de afhandeling van de contracten met de diverse instellingen, houdt de speellijst bij en regelt de speelverdeling voor de clowns. Mirjam doet dat werk vanuit haar eigen secretariaatsservice De Laborije in Wageningen.

Arjan Kapteijns

voorzitter

Ik ben strategisch adviseur en interim manager op het gebied van marketing, merk innovatie, organisatie verandering, communicatie en digitale transformatie. Ik heb als CEO en Hoofd strategie leiding gegeven aan bekende marketing en reclame,- adviesbureaus zoals Saatchi & Saatchi en Publicis Groep Nederland. En als adviseur gewerkt voor vele mooie nationale en internationale merken. Sinds 2000 ben ik ook actief als ondernemer in Project X ( www.projectx.nl) Daarnaast publiceer ik regelmatig over merken en marketing op www.ikhouvanmerken.nl.

Ik vind het belangrijk om met mijn achtergrond en expertise ook een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. Bij de Stichting VisiteClowns komen aspecten van zorg, creativiteit en theater samen. Daarom denk ik een relevante bijdrage te kunnen leveren aan het mooie werk van VisiteClowns. Want oudere mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking, hebben net als iedereen recht op plezier, afleiding en oprechte aandacht.

Céline Joosten

websitebeheer

In 2013 ben ik begonnen als beheerder van de website van de VisiteClowns. In het dagelijks leven ben ik Industrieel Ontwerper voor de gezondheidszorg. De VisiteClowns slagen erin een speciale doelgroep in de gezondheidszorg extra aandacht te geven en vrolijkheid te bieden, iets waar anders vaak geen ruimte voor is. Daarom vind ik het leuk om met het beheer van de website een kleine bijdrage te leveren aan de stichting.

Yvette van Neck

klachtencoordinator/ vertrouwenspersoon

Waar het leven kwetsbaar en klein geworden is, brengen de Visiteclowns vrijheid en een lach. Die dienstbaarheid aan onze naasten herken ik als één van de pijlers waarop mijn eigen werk rust als predikant. Daarom kan ik volledig instemmen met het werk van Stichting de Visiteclowns. Ik ondersteun zowel de cliënt als de stichting wanneer er klachten of verhalen zijn die een luisterend oor kunnen gebruiken.

Saskia Danen – de Vries

Sinds september 2016 mag ik mij bestuurslid noemen van deze prachtige stichting.

Van huis uit ben ik verpleegkundige (niet praktiserend) en gezondheidswetenschapper. Na diverse functies in de gezondheidzorg ben ik een aantal jaar geleden mijn eigen trainings- en adviesbureau Zorg4Zorg begonnen. Ik geef met veel plezier trainingen over ouderenzorg en dementie.  Daarnaast ben ik graag betrokken bij vernieuwende projecten die de zorg voor de patiënt/ bewoner beter en het werk van zorgprofessionals makkelijker en leuker maakt. En dat is precies wat de VisiteClowns ook doen: door hun onbevangen en directe benadering maken ze écht contact met bewoners en raken ze mensen op een verrassende en ontroerende manier. Dat gun je toch iedere bewoner en medewerker?

Ik wil me graag inzetten om de naamsbekendheid van VisiteClowns te vergroten en medewerkers in de zorg kennis te laten maken met de kracht en de pracht van de VisiteClowns.