Raad van Advies

De Raad van Advies bestaat uit personen die de stichting VisiteClowns een warm hart toedragen en achter haar doelstellingen en activiteiten staan. Klik op de foto’s hieronder om meer te lezen over de leden van de Raad van Advies.

Ruud Lambregts

Secretaris Raad van Bestuur Attent wonen welzijn zorg

De VisiteClowns brengen gezelligheid en afleiding bij, met name dementerende ouderen. Zij vullen op professionele wijze het gat op, dat verplegend personeel veelal niet meer kan vervullen. Eigenlijk zou het werk van de VisiteClowns in de AWBZ moeten zitten, maar zover zijn we helaas nog niet in Nederland…

Cees van Dam

Directeur Lopital

Directeur Lopital Ik ben lid van het comité van aanbeveling voor het werk van de VisiteClowns omdat deze clowns als zij op bezoek komen, een vreugde en glimlachvolle beleving teweeg brengen bij hen die een ontmoeting met de clowns ondergaan.

Jan Pronk

De Stichting VisiteClowns wil ik steunen door mijn lidmaatschap van het Comité van Aanbeveling, omdat ik mij betrokken voel bij de situatie van mensen in zorginstellingen. De professionele zorg die hen binnen deze instellingen geboden wordt is bewonderenswaardig, maar het is hard nodig dat mensen buiten de instellingen (familieleden, kennissen, vrienden, vrijwilligers) hen niet vergeten, maar regelmatig op bezoek komen. De bijzondere wijze waarop VisiteClowns contact leggen is voor velen van hen een plezierige en verrassende doorbreking van hun ritme. VisteClowns doen dat professioneel, maar met de mentaliteit van betrokken vrijwilligers. Dat verdient steun (foto Rio Höllander)

Herman van Hoogdalem

Beeldend kunstenaar

Bekijk de website of de facebookpagina van Herman van Hoogdalem.

Erik Scherder

Head of the Dept. of Clinical Neuropsychology van het VU-UMC

Enkele citaten van Erik Scherder: ‘Momenteel hebben 260.000 mensen de diagnose dementie, dat worden er straks door de vergrijzing meer dan 650.000’. ‘Dementie is echt een ziekte.’ ‘Als je naar het brein kijkt, is het beter om niet te stoppen met werken’. ‘Ik vind het fijn om straks te kunnen denken: ik heb het maximale binnen mijn mogelijkheden geprobeerd om de risico’s van dementie zo klein mogelijk te maken. Want dementie is en vreselijke ziekte voor iedereen’.

Natascha Bruers

Accountmanager Sportzaken - bureau van Special Olympics Nederland

Het werk van de VisiteClowns wordt met veel passie en professionaliteit gedaan. Een glimlach op het gezicht is van enorm grote waarde en wordt vaak onderschat. Zeker in de wereld van verstandelijk gehandicapten is plezier hebben en maken van enorm belang. De steun aan deze stichting is dan ook zeker op zijn plaats. Lees meer over de Special Olympics organisatie.

Mgr.dr. Gerardus J.N. de Korte

Bisschop van het bisdom Den Bosch en in 2015 'Theoloog des vaderlands'

Het werk van de Stichting VisiteClowns ondersteun ik van harte. Ook voor de ouder wordende mens zijn vreugde en ontspanning in het dagelijks leven van belang.

Gerda Havertong

Actrice, zangeres, theatermaker

Het werk van de Stichting VisiteClowns ondersteun ik van harte. Het werk van de VisiteClowns kenmerkt zich door een grote betrokkenheid en passie voor ouderen met Alzheimer en een verstandelijke beperking. Vanuit mijn achtergrond als actrice weet ik als geen ander hoe je met clownerie mensen uit hun isolement kan halen en opvrolijken. Het werk van de VisiteClows sluit goed aan bij het werk van Stichting Wiesje, https://www.wiesje.nl , een stichting die zich inspant voor de zorg van mensen met dementie in Suriname. 1387105115_wiesje-logo

Wilfrieda Stam

Predikant

Sinds begin 2012 ben ik betrokken bij de stichting VisiteClowns. Eerst als bestuurslid, nu als lid van de Raad van Advies. Met veel respect zie en hoor ik hoe onze clowns mensen weten te raken.  In het dagelijks leven ben ik predikant binnen de protestantse kerk Nederland. Omdat ik geloof in mensen en hun verhalen. Omdat ik geloof in liefde en barmhartigheid als richtlijn voor ons handelen. Die waardevolle zorg voor mensen zie ik in het clownsspel van onze clowns. Want alleen in liefdevolle aandacht en zorg kunnen de meest kwetsbare mensen onder ons tot hun recht komen en geraakt worden, voorbij alle beperkingen. Prachtig dus dat ik deze stichting nu met raad en daad kan bijstaan.